Suomi 100 -juhlavuonna radioamatööreille harvinainen OF-kutsumerkki

Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi Viestintävirasto antaa radioamatööreille mahdollisuuden käyttää vain harvoin sallittua OF-alkuista kutsumerkkiä. Kutsumerkki yksilöi radioamatööriasemat toisistaan dataliikenteessä, puheliikenteessä, sähkötyksessä tai muussa viestinnässä.

Yleisin suomalaisten radioamatöörien tunnus on OH-alkuinen. Harvinainen OF-kutsumerkki myönnetään vuoden 2017 ajaksi kaikille suomalaisille radioamatööreille merkittävän juhlavuoden perusteella. Normaalisti yksityishenkilö ei voi saada OF-alkuista kutsumerkkiä. Muutosta ehdotti Suomen Radioamatööriliitto.

Suomi 100 -juhlavuonna yhteyksistä suomalaisten radioamatöörien kanssa tulee kilpailtuja ympäri maailmaa, sillä keräilijät arvostavat harvinaista OF-alkuista kutsumerkkiä radioamatöörien yhteydenpidosta kertovassa QSL- eli kuittauskortissa.

Väliaikaista OF-alkuista kutsumerkkiä saavat käyttää ne, joilla on jo käytössä radioamatöörin henkilökohtainen OH-kutsumerkki. Juhlavuoden kutsumerkin käyttö on maksutonta, siitä ei tarvitse ilmoittaa Viestintävirastolle.

Radioamatöörimääräys 6: Määräys radioamatöörimääräyksen väliaikaisesta muuttamisesta 1.1.2017−31.12.2017.

Lisätietoa

Radioverkkoasiantuntija Markku Laasonen, p. 0295 390 454

Viestintävirasto on mukana juhlistamassa Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä. Tulevaisuuden Suomi tarvitsee toimivia, tietoturvallisia ja yhä nopeampia viestintäyhteyksiä. Varmistaessaan nämä palvelut Viestintävirasto mahdollistaa digitaalisen liiketoiminnan kehittämisen ja siten Suomen menestyksen myös jatkossa.

Asiasanat: Radio , Taajuudet , Radiolaite , Määräykset , Uutiset

LinkedIn Print