Tule Farmari-messuille keskustelemaan valokuiduista, roamingista ja yhteisrakentamisesta

Julkaistu 12.06.2017

Farmari-messut järjestetään 14.-17.6. Seinäjoella ja Viestintäviraston osastolla voi keskustella ja kysyä laajakaistasta ja valokuidusta, matkapuhelimen käytöstä ulkomailla sekä yhteisrakentamisesta eli siitä, miksi katu kannattaa kaivaa auki vain kerran.

Lähes kolmasosa Suomen valokuituliittymistä on syntynyt osin valtion tuella. Rakennetun verkon myötä nopean valokuituverkon piiriin on saatu noin 83 000 uutta kotitaloutta. Tukea tähän mennessä käytetty noin 50 miljoonaa euroa, mutta sitä on haettavissa uusille hankkeille vielä noin 25 miljoonaa euroa. Viestintävirasto maksaa tukea laajakaistahankkeisiin vuoden 2019 loppuun asti. Lisäksi ELY-keskukset tukevat valokuituverkkojen rakentamista osana maaseudun kehittämistä. Tule kuulemaan ja keskustelemaan osastolle siitä, miksi valokuitua tarvitaan ja miten uusi hanke saataisiin käyntiin.

Yritysten verkkojen yhteisrakentaminen säästää rahaa, parantaa rakentamisen laatua ja vähentää rakentamisesta aiheutuvia haittoja

Verkkojen yhteisrakentamisessa hyötyjä ovat yrityksille kaivuutöiden kustannussäästöt: sähkö-, vesi-, kaukolämpö- ja viestintäverkot voidaan rakentaa samalla kertaa. Tämä vähentää liikenteelle aiheutuvia haittoja, kun kadut eivät ole yhtä usein auki.

Matkapuhelimen käyttö on entistä edullisempaa Euroopassa 15.6. alkaen

Verkkovierailu eli roaming on entistä edullisempaa 15.6. alkaen EU:n alueella uuden Euroopan unionin verkkovierailuasetuksen vuoksi. Tämä tarkoittaa, että puhelut, tekstiviestit sekä mobiilidatan käytön hinnat halpenevat. Maksat vain kotimaan hinnan tai sen lisäksi pienen lisämaksun, jolla on tarkka enimmäismäärä. Tarkista ennen lähtöäsi matkalle omalta operaattoriltasi tarkat hinnat. Lue lisätietoja EU-hinnoista.

Esittelemme myös Viestintäviraston sähköistä MONITORi-palvelua, jossa on tietoa internetin, puhelimen, postin, tv:n ja radion tarjonnasta ja toimivuudesta.

Messuosastolla on esillä tulevaisuuden ratkaisuja etäterveydenhuoltoon (Daimler Finland) ja virtuaalitodellisuuteen (Seinäjoen ammattikorkeakoulu) liittyviä palveluja ja sovelluksia. Tervetuloa messuosastollemme A50 Seinäjoki Areenalle! Seuraa tapahtumia Twitterissä #farmari2017.


Asiasanat: Internet , Puhelin , Laajakaista , MONITORi , Matkapuhelin , Mobiililaajakaista , Sähköposti , Teleyritys , Yhteisrakentaminen , Uutiset

LinkedIn Print