Uusi toimintamalli siivittää fi-verkkotunnusten kasvua

Julkaistu 03.07.2017

Fi-verkkotunnusten määrä on kasvanut voimakkaasti viime syksynä käyttöönotetun uuden toimintamallin myötä. Uusia fi-verkkotunnuksia on rekisteröity vuoden alusta yli 40 000 kpl. Kesäkuun lopussa käytössä oli yhteensä yli 430 000 fi-tunnusta.

"Fi-verkkotunnusten viimesyksyinen toimintamallin muutos näkyy edelleen vahvasti lisääntyneenä kiinnostuksena fi-tunnuksia kohtaan", kertoo johtava asiantuntija Juhani Juselius. Uudistuksen myötä kuka tahansa mistä päin maailmaa tahansa voi rekisteröidä fi-päätteisiä verkkotunnuksia.

Ensimmäisen vuosipuoliskon aikana uusia fi-verkkotunnuksia on rekisteröity 40 079 kpl. Pelkästään kesäkuussa uusia rekisteröintejä tehtiin 5 642 kpl ja kesäkuun lopussa käytössä oli yhteensä 430 143 fi-tunnusta. "Viime vuoden vastaavaan aikaan nähden kasvua on ollut jopa 34 prosenttia, kun tuolloin rekisteröitiin yhteensä 29 861 tunnusta", jatkaa Juselius.

Hakupalvelun avulla löydät itsellesi sopivan verkkotunnusvälittäjän

Voit rekisteröidä itsellesi fi-verkkotunnuksen verkkotunnusvälittäjän kautta. Viestintäviraston uusitusta hakupalvelusta voit nyt helpommin löytää itsellesi sopivan verkkotunnusvälittäjän. Hakutoiminnolla voit rajata välittäjiä sekä välittäjien hallinnoimien verkkotunnusten määrän että välittäjien tarjoamien palvelujen perusteella. Näitä palveluja ovat esimerkiksi sähköpostipalvelu, verkkosivutila ja nimipalvelimet.

Viestintävirasto hallinnoi fi-verkkotunnusrekisteriä, josta löytyvät kaikki fi-verkkotunnukset sekä fi-verkkotunnusvälittäjät. Viestintävirasto myös valvoo verkkotunnusvälittäjien toimintaa.

Lisätietoja:

johtava asiantuntija Juhani Juselius, p. 0295 390 492

Asiasanat: Internet , Fi-juuri , Nimipalvelimet , Verkkotunnukset , Verkkotunnusjärjestelmä , Verkkotunnusrekisteri , Välittäjä , Tilastot , Uutiset

LinkedIn Print