Viestintävirasto myöntää IPv6 World Leader 2017 -palkintoja neljälle IPv6:n käyttöä edistäneelle yritykselle

Julkaistu 06.03.2017

Viestintävirastolla on kunnia palkita yhdessä IPv6 Forumin kanssa IPv6:n käyttöönottoon osallistuneita ja käyttöä merkittävästi edistäneitä yrityksiä kansainvälisellä Jim Bound -palkinnolla.

Vasemmalta Klaus Nieminen, Nikolai Viskari, Vesa Lahti, Ville Virtanen ja Raymond Jetten.

Jim Bound oli keskeinen IPv6:n ja kehittäjä ja vaikuttaja ja IPv6 Forum on luonut hänen nimeään kantavan palkinnon jaettavaksi kansainvälisesti IPv6:n käyttöönottoa merkittävästi edistäneille toimijoille. Kriteerinä palkinnon myöntämiselle on IPv6-liikenteen määrän kasvu yli kymmeneen prosenttiin koko internetliikenteestä.

IPv6 World Leader 2017 -palkinnon saajat ovat

  • Nikolai Viskari (Oy Creanova Hosting Solutions Ltd.)
  • Ville Virtanen (DNA Oyj)
  • Raymond Jetten (Elisa Oyj)
  • Vesa Lahti (Ficolo Oy).

"Kansallisen IPv6 käyttöönoton ansiosta IPv6-liikenteen määrä on kasvanut huomattavasti ja kokemukset ovat olleet positiivisia. Tästä iso kiitos etenkin Creanovalle, DNA:lle, Elisalle ja Ficololle, jotka ovat olleet eturintamassa edistämässä tätä kautta parempaa laajakaistan käyttökokemusta", kertoo Viestintäviraston viestintäverkkoasiantuntija Klaus Nieminen.

Viestintävirasto järjesti kansallisen IPv6:n käyttöönottopäivän 9.6.2015 yhteistyössä sidosryhmien kanssa ja alle kahdessa vuodessa IPv6-liikenteen osuus on noussut Suomessa 13 prosentin tasolle. Myös potentiaali kasvattaa liikennettä on huomattava, sillä kokonaisuutena IPv6 on käytettävissä jo 6 miljoonassa suomalaisessa liittymässä.

Toki tekemistä edelleen on. Kansainvälisesti IPv6-liikenteen osuus kasvaa edelleen vahvasti ja parhaimmillaan jo yli 16 prosenttia käyttäjistä ottaa yhteyttä Googlen palveluihin IPv6:lla. Maakohtaiset erot ovat edelleen suuria ja muun muassa Belgia (47,7 %), Yhdysvallat (30,1 %) ja Saksa (28,1 %) ovat selviä edelläkävijöitä.

IPv6 vähentää laajakaistayhteyden viiveitä ja siten sujuvoittaa käyttöä

Asiakkaille IPv6:n käyttö näkyy pienempinä viiveinä laajakaistayhteyksissä ja siten parempana käyttökokemuksena esimerkiksi etäyhteyksiä käytettäessä ja nettipelaamisessa. IPv6 tarjoaa julkisen IP-osoitteen kaikille asiakkaille, jolloin esimerkiksi internetiin liitettävät laitteet saadaan toimimaan paremmin yhteen.

Viestintävirasto kannustaa kaikkia laajakaista-, sisältö- ja verkkopalveluiden tarjoajia liittymään mukaan IPv6:n käyttöön. IPv6 on ollut jo pitkään valtavirtaa ja Viestintävirasto suosittelee kaikille toimijoille sen käyttöönottoa. "Kokemukset ovat olleet positiivisia ja niiden perusteella käyttöönottoa ei tarvitse pelätä", kertoo Viestintäviraston viestintäverkkoasiantuntija Klaus Nieminen.

Lisätietoja

Viestintäverkkoasiantuntija Klaus Nieminen, p. 0295 390 528

IPv6 on internetin osoitestandardi, joka tulee korvaamaan IPv4:n, jonka osoitteet ovat loppumassa. Jotta kaikki käyttäjät ja verkkoon kytketyt laitteet voivat jatkossakin kommunikoida keskenään internetissä, on IPv6-osoitteisto otettava käyttöön. IPv6 tarjoaa ohituskaistan puuroutuvan IPv4-liikenteen ohitse. Internetin käyttäjille voidaan IPv6:n myötä varmistaa avoimen internetin tulevaisuus, sujuvat internetyhteydet ja palvelujen kehittyminen sekä palvelun laatu.

Lisätietoa IPv6:n käyttöönotosta, osallistumisohjeet ja lista jo ilmoittautuneista osallistujat löytyvät osoitteesta www.ipv6nyt.fi.

Asiasanat: Internet , Puhelin , Laajakaista , Liittymä , Saatavuus , Uutiset

LinkedIn Print