Viestintävirasto varmistaa häiriöttömät viestintäyhteydet Lahden MM-kisoissa

Julkaistu 24.02.2017

Viestintävirasto varmistaa Lahden MM-kisoissa 22.2.–5.3.2017 häiriöttömät viestintäyhteydet tapahtumajärjestäjille, medialle sekä yleisölle Suomessa ja kansainvälisesti.

Lahden MM-kisoissa media tarvitsee taajuuksia ohjelmien tuottamiseen ja televisiokuvan siirtoon, ja urheilujoukkueet käyttävät radiopuhelimia sisäiseen viestintäänsä. Tapahtumassa langattomia viestintäyhteyksiä hyödyntävät myös kisaorganisaatio ja yleisö.

Ennen tapahtumaa Viestintävirasto on suunnitellut taajuuksien käytön ja myöntänyt radioluvat kisoissa käytettäville radioluvanvaraisille laitteille. Kisapäivien aikana asiantuntijat vastaavat radiolaitteiden ja -lupien tarkastuksesta sekä taajuuksien käytön ohjauksesta.

Viestintävirasto seuraa taajuuksien käyttöä koko tapahtuman ajan. Asiantuntijoiden tehtävänä on varmistaa, että mahdolliset häiriöt voidaan poistaa nopeasti ja että viestintäyhteydet toimivat.

Lahti2017 Juhlakisat ovat seitsemännet hiihtolajien MM-kisat Salpausselällä. Lue lisää tapahtumasta: http://www.lahti2017.fi/

Lisätiedot

Erityisasiantuntija Yrjö Hämäläinen, p. 0295 390 443

Asiasanat: Radio , Taajuudet , Televisio , Radiolaite , Valvonta , Luvat , Uutiset

LinkedIn Print