Elisa on rikkonut matkapuhelinliittymien puhelinmarkkinointikieltoa

Julkaistu 06.03.2018

Matkapuhelinliittymien puhelinmarkkinointi on sallittua ainoastaan kuluttajan nimenomaisesta pyynnöstä. Muita tuotteita koskevan markkinointipuhelun aikana pyydetty lupa ei täytä lain edellytyksiä. Viestintävirasto huomauttaa Elisaa tietoyhteiskuntakaaren rikkomisesta ja velvoittaa yhtiötä korjaamaan menettelynsä.

Elisa on markkinoinut matkapuhelinliittymiä kilpailevan operaattorin asiakkaille siten, että lupaa matkapuhelinliittymien markkinointiin on pyydetty muita tuotteita koskevan markkinointipuhelun aikana. Viestintäviraston linjauksen mukaan menettely ei ole lainmukaista.

Viestintävirasto korostaa ratkaisussaan, että matkapuhelinliittymien puhelinmarkkinointi on sallittua vain kuluttajan nimenomaisesta pyynnöstä. Muita tuotteita koskevan puhelun aikana matkapuhelinliittymiä koskeva markkinointi on sallittua vain, jos kuluttaja omasta aloitteestaan nimenomaisesti pyytää tietoja tai tarjousta myös matkapuhelinliittymistä.

Elisa on ilmoittanut muuttaneensa menettelyään Viestintäviraston vaatimusten mukaisesti.

Tietoyhteiskuntakaari kieltää matkaviestinverkon puhelinliittymienmarkkinoinnin kuluttajalle puhelimitse muuten kuin kuluttajan nimenomaisesta pyynnöstä.

Matkapuhelinliittymien puhelinmarkkinointi on kuitenkin sallittua operaattorin omille asiakkaille. Kielto ei koske matkapuhelinoperaattoreiden muiden tuotteiden ja palvelujen puhelinmarkkinointia.

Lisätietoja:

Kuluttajansuojaryhmän päällikkö Merja Saari p. 0295 390 514

Viestintäviraston päätös

Asiasanat: Puhelin , Hinnat , Kilpailu , Liittymä , Matkapuhelin , Mobiililaajakaista , Älypuhelin , Uutiset

LinkedIn Print