Kova kysyntä radion uuden toimilupakauden ohjelmistotoimiluvista ‒ valtaosa hakemuksista siirretty valtioneuvostoon

Julkaistu 15.10.2018 | Päivitetty 17.10.2018

Radion ohjelmistotoimilupien hakukierroksella noin kolmeen neljäsosaan haettavina olleista taajuuskokonaisuuksista kohdistui enemmän kuin yksi toimilupahakemus. Viestintävirasto on siirtänyt nämä hakemukset valtioneuvoston ratkaistaviksi.

Heinäkuussa päättyneellä hakukierroksella olivat haettavina kaikki analogisen radiotoiminnan ohjelmistotoimiluvat tammikuussa 2020 alkavalle kymmenvuotiselle toimilupakaudelle. Toimilupia oli haettavana yhteensä 95. Taajuuskokonaisuuksista 55n osalta syntyi niukkuustilanne eli hakijoita oli useita.

Viestintävirasto myöntää toimiluvat niille taajuuskokonaisuuksille, joilla hakijoita on vain yksi. Jos taajuuskokonaisuutta on hakenut useampi toimija, ohjelmistotoimilupapäätökset siirretään valtioneuvostolle. Erikoisradiolle myönnettäviä toimilupia koskevat hakemukset siirretään myös valtioneuvoston käsiteltäviksi.

Viestintävirasto siirsi yhteensä 78 toimilupahakemusta valtioneuvoston ratkaistaviksi, siirrosta on ilmoitettu hakijoille ja valtioneuvostolle siirtyneiden toimilupahakemusten käsittely on päätetty. Viestintävirasto myöntää kuitenkin toimiluvat niille taajuuskokonaisuuksille, joilla taajuuksia on riittävästi hakijoihin nähden. Näitä hakemuksia oli yhteensä 17 kappaletta. Viestintävirasto antaa omat toimiluparatkaisunsa samanaikaisesti valtioneuvoston kanssa.


Linkki edelliseen uutiseeen: haku päättynyt

Lisätiedot:

Apulaisjohtaja Suvi Juurakko-Lehikoinen, p. 0295 390 446, Twitter: @l_suvi
Lakimies Henriikka Rosti, p. 0295 390 326, Twitter: @henrosti
Radioverkkoasiantuntija Kari Hautala (tekniset tiedustelut), p. 0295 390 593
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)viestintavirasto.fi

Viestintävirasto Twitter LinkedIn Facebook YouTube

Asiasanat: Radio , Taajuudet , Radiolaite , Uutiset

LinkedIn Print