Laajakaistahankkeille jatkoaikaa - lakimuutos mahdollistaisi entistä laajemmat hankkeet

Julkaistu 02.02.2018 | Päivitetty 05.02.2018

Laajakaistalakiin ehdotetaan muutosta, joka pidentäisi Nopea laajakaista -hanketta vuoden 2020 loppuun.

Laajakaistatuen maksamiselle suunnitellun jatkoajan myötä uusia, tämän vuoden aikana käynnistyviä hankkeita olisi mahdollista rakentaa vielä vuoden 2019 ajan. Lisäaikaa rakentamiselle olisi tulossa vuosi. Ilman jatkoaikaa uusien hankkeiden rakentaminen pitäisi saada pääasiallisesti valmiiksi jo vuoden 2018 aikana.

Viestintäviraston myöntämään valtiontukeen on mahdollista hakea maksua vasta kun tuettava verkko on rakennettu kokonaan valmiiksi. Lisäaika mahdollistaisi nyt, että hankkeiden toteuttamiselle on enemmän aikaa ja siten voidaan toteuttaa laajempia verkkohankkeita.

Hankkeet tulee saada nopeasti liikkeelle, sillä tukea on haettava Viestintävirastosta viimeistään vuoden 2018 loppuun mennessä. Jatkoaika koskee vain valtiontuen maksun hakemista. - Erittäin tärkeää on, että jo tulevana rakennuskautena mahdollisimman monessa uudessa hankkeessa rakentaminen käynnistyy, painottaa johtava asiantuntija Päivi Peltola-Ojala. Tämä edellyttää erityisesti kunnissa nopeaa päätöksentekoa hankkeeseen mukaan lähtemisestä. Valtiontuen edellytys on, että kunta sitoutuu hankkeen rahoittamiseen omalla maksuosuudellaan. Kuntien maksuosuus vaihtelee ja on joko 8, 22 tai 33 prosenttia hankkeen tuettavista rakentamiskustannuksista.

Lue lisää

Nopea laajakaista -hankkeesta
Hallituksen esitys laajakaistatukilain muuttamisesta

Lisätietoja

johtava asiantuntija Päivi Peltola-Ojala, p. 0295 390 539

lakimies Laura Lassila, p. 0295 390 680

Asiasanat: Internet , Laajakaista , Nopeus , Verkot , Uutiset

LinkedIn Print