Suomi 5G-kärkimaaksi: 5G Momentum-yhteistyö Saarijärvellä luo uusia palveluita ja uutta liiketoimintaa

Julkaistu 29.10.2018 | Päivitetty 14.11.2018

Viestintävirasto ja Saarijärven kaupunki sopivat 26.10. 5G Momentum -verkostotyön käynnistämisestä Saarijärvellä. Saarijärvelle luodaan 5G-kokeiluympäristö, jonka tavoitteena on luoda uutta liiketoimintaa ja uusia palveluita.

5G-verkko rakennetaan ensimmäisenä kaupungin keskustaan ja Biotalouskampukselle. 5G:n käyttöönotto huomioidaan mahdollisuutena myös uuden koulu- ja kulttuurikeskuksen suunnittelu- ja toteutusvaiheessa.

Jatkossa keskitytään kehittämään neljää palvelukokonaisuutta: biotalous ja oppimisympäristöt, drooniliikenne ja logistiikka, hoivapalvelut sekä yritysten tietoliikenneyhteydet. Näitä edistetään yhdessä Viestintäviraston ja muiden 5G Momentumin hankevirastojen sekä teleoperaattorien kesken.

Vuosina 2019–2010 käyttöön tuleva uusi 5G-mobiiliverkkoteknologia on suorituskykyinen langaton tiedonvälityksen alusta digitaalisen murroksen toteuttamiseen. 5G yhdistää laitteet, palvelut ja järjestelmät verkkoon nopeasti ja sujuvasti. Suuri kapasiteetti, lyhyt viive ja alhainen energiankulutus ovat teknologian tärkeimpiä ominaisuuksia.

5G Momentum -ekosysteemin tavoitteena on tehdä Suomesta 5G-teknologian kärkimaa: edistää 5G-teknologian tuntemusta, tulevaisuuden mahdollisuuksien tunnistamista ja toimijoiden yhteistyötä. Verkoston toiminnasta vastaavat liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalaan kuuluvat virastot: hanketta koordinoivan Viestintäviraston lisäksi mukana ovat Ilmatieteen laitos, Liikennevirasto ja Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi.

Lisätietoja:

Timo Lankinen
Projektipäällikkö
5G Momentum -hanke, Viestintävirasto
P. 050 348 7679
Etunimi.sukunimi@viestintavirasto.fi, Twitter-tili

Timo Rusanen
Kaupunginjohtaja, Saarijärvi
P. 044 4598 201

Viestintäviraston Twitter-tili LInkedIn-tili Facebook-tili YouTube-kanava

Asiasanat: Internet , Puhelin , Taajuudet , 5G Momentum , Digitaaliset kokeilut , Kokeilut , Matkapuhelin , Uutiset

LinkedIn Print