Suomi 5G-kärkimaaksi: Ilmoittautuminen 3,5 GHz:n taajuushuutokauppaan alkaa

Julkaistu 11.07.2018

Taajuushuutokaupan tavoitteena on mahdollistaa uuden 5G-mobiiliverkkoteknologian rakentuminen suorituskykyisen langattoman tiedonvälityksen alustaksi. 5G vauhdittaa digitalisaatiota ja vastaa langattoman viestinnän käyttäjäryhmien tulevaisuuden tarpeisiin monilla toimialoilla. Huutokauppaan on ilmoittauduttava Viestintävirastolle viimeistään 17.8.2018.

Valtioneuvosto on tänään julistanut haettaviksi 3,5 GHz:n (3410 - 3800 MHz) taajuusalueen toimiluvat langattomille laajakaistaverkoille. Toimiluvat myönnetään huutokaupalla. Yksi yritys tai yhteisö voi saada enintään yhden toimiluvan. Yhteensä haettavana on kolme toimilupaa.

Huutokauppaan on ilmoittauduttava Viestintävirastolle viimeistään 17.8.2018 klo 16.15 mennessä.

Taajuushuutokaupan arvioitu alkamisaika on 26.9.2018. Tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta sekä huutokauppamenettelystä löytyvät Viestintäviraston M 64B -huutokauppamääräyksestä sekä taajuushuutokauppaa koskevilta hankesivuilta.

Lisätietoa huutokaupasta löytyy valtioneuvoston asetuksesta radiotaajuuksien huutokaupasta. Asetuksessa määritetään mm. huutokaupattavat taajuudet ja niiden lähtöhinta. Toimiluvan mukainen toiminta 3,5 GHz:n taajuusalueella voi alkaa, kun taajuusalueen muu käyttö on päättynyt vuoden 2019 alussa.

Aiempia uutisia aiheesta.


Liikenne- ja viestintäministeriö:

Linkki toimilupien hakuilmoitukseen.

Uutinen: 5G-taajuuksien huutokauppaan ilmoittautuminen käynnistyi


Nyt järjestettävä taajuushuutokauppa on yksi konkreettinen askel kohti maailman edistyneintä digiyhteiskuntaa: Suomi tarvitsee toimivia, tietoturvallisia ja yhä nopeampia viestintäyhteyksiä uusien palveluiden käyttöön. Viestintäviraston yksi tärkeimmistä tulostavoitteista on edistää Suomen kehitystä 5G-teknologian kärkimaaksi ja näin varmistaa edistykselliset sähköiset palvelut koko yhteiskunnalle.


Lisätiedot

Viestintämarkkina-asiantuntija Jan Jääskeläinen, p. 0295 390 367 (8.8.2018 saakka)

Lakimies Henriikka Rosti, p. 0295 390 326 (9.8.2018 alkaen)

Sähköposti: etunimi.sukunimi@viestintavirasto.fi

Asiasanat: Taajuudet , Laajakaista , Mobiililaajakaista , Sähköinen asiointi , Toimiluvat , Uutiset

LinkedIn Print