Television uudet ohjelmistotoimiluvat lisäävät teräväpiirto- eli HD-tarjontaa

Julkaistu 26.04.2018

Viestintävirasto on myöntänyt television uudet ohjelmistotoimiluvat Discovery Networks Finland Oy:lle ja Eurosport SAS Oy:lle. Uusien toimilupien myötä teräväpiirto- eli HD-tarjonta lisääntyy.

Eurosport SAS sai toimiluvan HD-tasoiselle Eurosport HD -maksu-tv-kanavalle. Kanava näkyy DNA:n antennitelevisioverkossa.

Discovery Networks Finland Oy sai toimiluvan HD-tasoiselle TV5 HD -kanavalle. Kanava näkyy vapaasti vastaanotettavana DNA:n antenni- ja kaapelitelevisioverkossa.

Uudet ohjelmistotoimiluvat antennitelevisioverkkoon on myönnetty DVB-T2-lähetystekniikalle. Suomessa antennitelevisiolähetyksissä siirrytään 31.3.2020 mennessä käyttämään pelkästään teräväpiirto- eli HD-lähetykset mahdollistavaa DVB-T2-lähetystekniikkaa.

Kuluttajien kannattaa aina varmistaa uutta televisiota antenniverkkoon hankkiessaan, että siinä on DVB-T2-viritin. Varminta on hankkia Antenna Ready HD -testattu laite. Testaus takaa, että televisiolla voi ottaa vastaan kaikki tarjolla olevat antenniverkon tv-palvelut. Oman television toimivuuden voi tarkistaa osoitteessa toimiikotelkkarini2020.fi.

Ohjelmistotoimiluvat ovat voimassa meneillään olevan toimilupakauden eli 10. tammikuuta 2027 saakka.

Viestintävirasto myöntää toimiluvat, mikäli haetusta lähetyskapasiteetista ei ole niukkuutta. Mikäli kaikille hakijoille ei ole osoitettavissa riittävästi lähetyskapasiteettia, tai luvan myöntämisellä voi olla huomattavia vaikutuksia viestintämarkkinoiden yleiseen kehitykseen, toimilupapäätöksen tekee valtioneuvosto.

Lisätietoja

Päällikkö Suvi Juurakko-Lehikoinen, p. 0295 390 446

Lakimies Henriikka Rosti, p. 0295 390 326

Viestintäviraston sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)viestintavirasto.fi.


Asiasanat: Taajuudet , Antenni , Antennitelevisio , Kaapeli , Toimiluvat , Uutiset

LinkedIn Print