Uusi 5G Momentum vie Suomea kärkimaaksi

Julkaistu 31.05.2018

Uuden 5G Momentum -ekosysteemin tavoitteena on tehdä Suomesta 5G-teknologian kärkimaa. Ekosysteemin testaus- ja kokeilutoiminta edistää 5G-teknologian tuntemusta, tulevaisuuden mahdollisuuksien tunnistamista ja toimijoiden yhteistyötä. 5G Momentum vauhdittaa uusien palveluiden luomista kuluttajille, yrityksille ja julkishallintoon.

5G Momentum on uusi yhteistyöverkosto 5G-teknologian testaus- ja kokeilutoimintaan. Laajemmin käyttöön vuonna 2020 tuleva 5G-mobiiliverkkoteknologia liittää laitteet, palvelut ja järjestelmät verkkoon nopeasti ja sujuvasti. Suuri kapasiteetti, lyhyt viive ja alhainen energiankulutus ovat 5G:n tärkeimpiä ominaisuuksia.

"5G on suorituskykyinen langaton tiedonvälityksen alusta meneillään olevan digitaalisen murroksen toteuttamiseen. 5G Momentum puolestaan on avain nopeaan sähköisten palveluiden kehitykseen: mahdollistamme toimialat ylittävän yhteistyön ja ketterän kehityksen", toteaa Viestintäviraston pääjohtaja Kirsi Karlamaa.

Nopea ja luotettava laitteiden välinen viestintä mahdollistaa täysin uudenlaisten sovellusten kehittämisen esimerkiksi viestinnän, liikenteen, robotiikan ja automaatioon tarpeisiin. Uusia lyhyttä viivettä vaativia, reaaliaikaisia ja tietoturvallisia palveluita luodaan myös terveydenhoitoon, energiantuotantoon ja logistiikkaan.

5G Momentumin testaus- ja kokeilutoiminnasta syntyvät uudet sähköiset palvelut hyödyttävät kuluttajia, yrityksiä, korkeakouluja, tutkimuslaitoksia, kuntia ja kaupunkeja sekä valtionhallinnon organisaatioita. Verkostoon ovat tervetulleita myös yritykset Suomen ulkopuolelta: kokeilut mahdollistava lainsäädäntö ja joustava viranomaistoiminta tekevät 5G-testauksesta helppoa. Lisäksi Suomessa on kansainvälisesti verrattuna erittäin kattavat ja kehittyneet mobiiliverkot.

5G Momentum on LVM:n hallinnonalan virastojen yhteinen hanke, jota Viestintävirasto koordinoi. Hankkeeseen osallistuvat Viestintävirasto, Trafi, Liikennevirasto ja Ilmatieteen laitos etsivät hankkeessa myös keinoja oman toiminnan ja hallinnonalan sääntelyn kehittämiseksi.

5G Momentum -seminaari 1.6.2018

Ensimmäinen 5G Momentum -ekosysteemitapahtuma on 1. kesäkuuta hotelli Scandic Parkissa Helsingissä. Tapahtuma edistää 5G-testauksesta ja -teknologiasta kiinnostuneiden tahojen verkostoitumista. Tapahtumaan voi osallistua verkon välityksellä. Tallenne tapahtumasta löytyy Viestintäviraston YouTube-tililtä 4.6. alkaen.

Tästä pääset tapahtuman esitysmateriaaleihin tapahtuman jälkeen. Samasta paikasta löydät myös Viestintäviraston 5G Momentum -yhteyshenkilöt ja heidän yhteystietonsa.

Lisätiedot

Pääjohtaja Kirsi Karlamaa, Viestintävirasto, p. 029 5390 403

Taajuushallinnon johtaja Jarno Ilme, Viestintävirasto, p. 029 5390 574

Asiasanat: Taajuudet , Digitaaliset kokeilut , Kokeilut , Verkosto , Uutiset

LinkedIn Print